Motocrosskommittén

Motocrosskommittén

Västra

Västra motocrosskommittén (VmxK) är utsedd av styrelsen i Västra Motorsportsförbundet att ansvara för all motocrossverksamhet i distriktet. ”Ansvaret” innebär bl.a. att stå klubbar och medlemmar nära och vara beredd att hjälpa till och svara på frågor, som någon kan ha. Motocrossverksamheten innefattar även sidvagn, quad samt fiddy. Motocrosskommittén skall vara en sammanhållande länk mellan dess discipliner. De som ingår i kommittén är Lars Johansson, Thony Ahlgren och Martin Gustafsson. Ni når oss genom mx.vmf@svemo.se

Motocrosskommitténs arbete innefattar bl.a. följande områden:

  • Tävlingstillstånd – Man ansöker numera om klubbens tävling via Svemo TA. När klubben ansökt kontrollerar Distriktet bl.a. att tävlingen inte kolliderar med annan, närliggande klubbs, tävling och beviljar därefter ”första steget” av förberedelsen av tävlingen. (läs mer under fliken ”Tävlingstillstånd” till vänster)
  • Distriktsmästerskap och läger Motocrosskommittén arrangerar i samarbete med klubbarna DM och träningsläger.
  • Samordning – Vi försöker hitta tränings- och tävlingsmöjligheter för sidvagn, quad och fiddy genom att samordna detta mellan klubbarna i distriktet.
  • Utbildning – Vi håller bl.a. licensutbildning för förare i klubbar som saknar utbildare och föreslår i samarbete med distriktet olika funktionärsutbildningar.
  • Frågor & svar – Har klubben eller någon enskild förare frågor om sporten i allmänhet, eller tävlingsregler, kan man kontakta oss.
  • Vi hjälper till och informerar om tävlingsupplägg, cuper eller kanske någon allmän föreningsfråga.
  • Eventuella dispenser som rör motocross skall sökas via MX-Kommittén. mx.vmf@svemo.se

 

Har du frågor är du välkommen att ställa dom till mx.vmf@svemo.se (OBS! Frågor om Serieresultat och/eller -regler skall ställas till Serieföreningen!) vastraserieforeningen@outlook.com

Representation Västra motocrosskommitténs ledamöter besöker varje år ca 40 tävlingar som representanter för distriktet. Vi ser vår huvuduppgift att ge förarna och organisatören möjlighet att få svar på sina eventuella funderingar men kontrollerar också att tänkta tävlingsupplägg följs.

När du ser en representant, från distriktet, är Du mycket välkommen att ställa frågor som du kanske funderat på.

Distriktmästerskap

Här kan Ni hitta information, regler och resultat för Västra Motorsportförbundets distriktsmästerskap i motocross, även kallat MX West Championship som hade premiär säsongen 2021.

Mästerskapet riktade sig premiäråret till ungdomar både killar och tjejer nu ser vi till att få upp intresset, så vi lägger även på klasserna Junior och Elit ….

Klasser som ingår i mästerskapet:

85cc U
85cc  MX-Girls
125cc U17
MX-Women
MX2 J19
JSM Open
MX 2
MX 1

Guldhjälm 65 & 85cc är supportklasser och i dessa klasser kommer distriktsmästare inte att koras. Skälet är att våra regler inte medger sammanräkning av resultat från flera deltävlingar. Arrangören av respektive deltävling i distriktsmästerskapen äger själva rätten att avgöra om klasserna kan köras på respektive deltävling. Västra Motorsportförbundets MX kommittés önskemål är klasserna bör köras vid samtliga deltävlingar i distriktsmästerskapen. Men vi ser att det är svårt att få till så vi har även tagit ut Status tävlingar i distriktet som underlag till distriktsmästerskap.  Typ SM , U-SM, J SM , Goliat, Dråpslaget ,Hallsbergs racet . Dessa publiceras på distriktets hemsida samt FB

MX West Championship är öppet för tävlande med licens för vilken klubb som helst i hela Sverige. Vem som helst oavsett vilken klubb i Sverige föraren har licens för, kan vinna MX West Championship totalt!

Distriktsmästare kan bara förare bli med licens för klubb i Västra Motorsportförbundet.

1:e, 2:e och 3:e bäst placerade förare i MX West Championship totalt med licens för klubb i Västra Motorsportförbundet kommer att koras i distriktsmästerskapens Västra MX olika klasser och erhåller sina DM tecken vid årsmötet i Västra.

Resultat MX West Championship/ VMF distriktsmästerskap i motocross

Historiska resultat

Välj ett årtal

DM MX VMF 2023

Distriktmästerskap Västra - Deltävling 1 mx2 u 17

Distriktmästerskap Västra - deltävling 1 MxWomen

Distriktmästerskap Västra - deltävling 1 125 cc & 125u17

Distriktmästerskap Västra - resultat deltävling 1 85u

Distriktmästerskap Västra - resultat topp 3

Distriktmästerskap Västra - resultat topp 3

Distriktmästerskap Västra - resultat Topp 3

Distriktmästerskap Västra - resultat Topp 3

Distriktmästerskap Västra - resultat klassvis guldhjälm