Årets SM-finaler avgörs på Hejla Arena

Den 28 maj avgörs årets individuella SM-final i speedway. Nu står det klart att tävlingen, tillsammans med USM-finalen för 250 cc, körs på Hejla Arena i Västervik.

Mikael Karlsson, sportansvarig på Svemo Track Racing, lyfter de tidigare lyckade arrangemangen på Hejla Arena som en nyckel till årets värdskap.

 

-Vi är mycket glada att tilldela Westerviks MSK individuella SM-finalen och USM-finalen för 250cc 2024. Klubben har genom åren visat att man är en proffsig arrangör av både nationella och internationella stortävlingar och vi ser fram emot ännu ett mycket bra arrangemang, säger Mikael Karlsson.

 

Morgan Andersson, sportchef i Västervik Speedway, ser givetvis fram emot värdskapet.

– Vi är mycket hedrade över att ha blivit tilldelade dessa två finaler av Svemo. Det här går helt i vår linje vad gäller att arrangera någon tävling per år utöver ligamatcherna för att bjuda vår trogna publik och sponsorer på något extra, säger Morgan Andersson och fortsätter:

– Vi ska försöka att höja statusen på den individuella SM-finalen så vi får tillbaka publikfesterna som var förr, och vi har redan nu några ideér på hur vi ska gå tillväga.

 

Den individuella finalen körs den 28 maj kl 19:00 på Hejla Arena. Exakt datum för USM-finalen är ännu inte spikat, men kommer att kommuniceras så snart ett beslut är taget.