Enduro

Extra information om VM-deltävlingen i Skövde!

Elitgruppen informerar om deltagande vid VM i Skövde.

Med anledning av att det kommit till Elitgruppens kännedom att det är få Svenska förare anmälda till bla. Open-klassen i vår svenska deltävling, tänkte vi här göra lite reklam för tävlingen och i synnerhet för Open-klassen.

Open-klassen har en lägre avgift för licensen och startavgiften och är ett bra insteg ungdomar och motionärer som skulle vilja testa en VM-deltävling. Man kör samma tävling som GP-förarna med samma sträcktider, vilket kommer vara en nyttig erfarenhet innan man ger sig ut i Europa kommande säsonger. Open-klassen kommer att köra hela tävlingen inkl. prologen på torsdagskvällen med enda skillnaden att sista extremprovet innan målgång ej körs.

Tävlingen kommer prel. att köras enligt nedan:

 • Star och mål samt paddock kommer vara på Billinge hus i Skövde.
 • Torsdagskvällens prolog kommer vara i direkt anslutning till paddock. (Inga svåra hinder kommer finnas)
 • Fredagsmorgonen startar med ett extremprov som består av prologen, samt lite stigar och stråk i direkt anslutning. Även extremprovet kommer vara av den körbara typen med ev. ett spår för att underlätta om det behövs.
  • Därefter är det en transport genom stan ut till Kråkeberget på övningsfältet där det kommer vara en TC.
  • Banvarvet startar med ett enduroprov i Kråkeberget, som direkt övergår i en transport ut till Klagstorpsgård där ytterligare ett enduroprov i och runt Betongbackaran och sanden där för att sedan gå ut på gräs sidan och runda diverse träddungar och kullar åktid ca 12 min. Där på följer en transport in till Kråkeberget för service.
  • Nästa sträck startar därefter som återigen tar förarna ut till Klagstorpsgård för ett crossprov på stora gräsgärdet nordöst där om på ca 10 min – följt av en transport in till Kråkeberget för service som avslut på första varvet.
 • Detta varv körs sedan två gånger till med en avslutande TC och transport upp till paddock där GP-klasserna kör ett avslutande EX-prov.
 • Lördagen är en upprepning på fredagen.

 

Anmälan
Anmälan till VM sker digitalt på hemsidan för Enduro GP. Du som förare anmäler dig själv och betalar startavgiften i samband med anmälan.
Anmälan ska vara gjord senast 21 dagar för tävling (11 maj).

Startavgift 2023
Enduro GP, E1, E2, E3, Junior: 350 euro (200 euro för endagstävling)
Youth, Women: 250 euro (150 euro för endagstävling)
Open World Cup: 200 euro (100 euro för endagstävling)

Hyra av transponder är inkluderad i anmälningsavgiften.

Förarlicens VM
För att delta i VM behöver din svenska endurolicens för säsongen 2023 vara betald. Utöver detta krävs en särskild VM-licens utfärdad av FIM, som kan lösas för hela året eller för särskild tävling. Du som förare behöver skicka in ett läkarintyg samt gå utbildningen Ren Vinnare för att få VM-licensen utfärdad.

Information om anmälan och licens hittar du nedan (se flik ”Tävla i VM” och ”VM-licens”).

Tävla i VM>>>