Nytt upplägg kring Speedwaylandslagen 2022

Vi har nu skapat en ny organisation kring våra Speedwaylandslag inför 2022 och planen är att kunna satsa mer på våra förare och öka konkurrenskraften internationellt.

Svemo Track Racing har jobbat för att knyta till sig en bra grupp som ska jobba med mer träningar och stöttning till våra förare, framförallt för våra juniorer och ungdomar. Planen är också att kunna förbättra förutsättningarna för våra föra på flera olika sätt.

Seniorlandslaget kommer även under 2022 ledas av Morgan Andersson. Han har under flera år visat ett stort engagemang kring vårt seniorlandslag och det skapar en trygghet för våra förare som ska tävla internationellt.

Juniorlandslagen kommer att ledas av Alexander Edberg som själv kommer från en aktiv karriär ganska nyligen. Han har samlat på sig en del erfarenhet som landslagsledare då han var med lite redan under 2021 kring juniorlandslagen.

Till säsongen 2022 så har vi fått ett fantastiskt tillskott till denna grupp i form av Linus Sundström som kommer att finnas med som rådgivare och bollplank. Han kommer också dela med sig av sina erfarenheter både på och utanför banan till våra förare och ledare.

Utöver dessa två så kommer även Stefan Bennesved finnas med som ledare kring våra juniorer. Han har under några år som landslagsledare för våra ungdomar och juniorer byggt på sig värdefull erfarenhet som han kan bidra med till våra förare.

Rickard Jansson kommer att vara förbundskapten för våra ungdomar (85cc och 250 cc), vilket innebär att han utökar sitt uppdrag. Rickard har påbörjat något bra med våra ungdomar som vi ska bygga vidare på nu. Han brinner för att alla ska utvecklas tillsammans.

Vi kommer även fylla på med en assisterande förbundskapten för våra ungdomar och det är Magnus Sandberg som kliver in i den rollen. Magnus brinner för våra ungdomar och har skapat ett stort kontaktnät då han varit och är engagerad som lagledare för flera lag.

Svemo Track Racings Grenchef Mikael Karlsson kommer med sin erfarenhet också att finnas med på hörn för att stötta hela ledargruppen på olika sätt.

Vi ser fram mot att denna grupp ska jobba för att utveckla svenska speedwayförare tillsammans på både kort och lång sikt.

 

Svemo Track Racing