Presentation av domare

Under vår domarutbildning i helgen så passade vi på att ställa lite frågor till våra domare.
Det kommer dom närmaste veckorna att komma en liten presentation på våra domare.
Först ut är Jacob Sköld-Blomfeldt
Hemort?
Älghult
Hur många år har du varit domare?
4 år
Vad är roligast med att vara domare?
Först och främst gillar jag rättvisa men jag tycker också att det är viktigt att det är ett bra arrangemang för publiken. Så kan jag bidra till att en tävling får rätt bedömningar och allt flyter på utan onödiga uppehåll så känns det väldigt bra.
Vad är svårast med att vara domare?
Det svåraste kan vara när det uppstår oväntade situationer som man inte varit med om tidigare. Det kan vara allt från en bedömning av en incident på banan till förändringar av banans beskaffenhet eller frågor från besiktningen. Men för varje ny situation som uppstår tar man med sig erfarenheten och blir en bättre domare.
Hur kom det sig att du blev domare?
Jag hade varit både supporter och funktionär i många år och ville se speedwayen från flera sidor, funktionärernas olika arbetsuppgifter och hur diskussionerna går kring utvecklingen av sporten.
Track Racing bakgrund?
Har varit funktionär i flera år och jobbar sedan fem år tillbaka som startassistent i Målilla.
Någon match du minns extra, vad hände?
Det var en match i Norrköping när jag var ny som allsvensk domare. Det var en väldigt händeserik match med många domslut. Alla besluten kändes bra och det var inte ett enda klagomål från någon av lagledarna så då känner man att man har gjort allt rätt och det boostar självförtroendet rejält.
Vad jobbar du med privat?
Kyrkvaktmästare
Antal dömda tävlingar 2023?
14st