Svemos kansli ska genomgå en omstrukturering!

Jenny Westerin som har varit koordinator för miljö och utbildning samt TA-support och RIG-ansvarig kommer att sluta på Svemo kansli men fortsätta jobba ideellt i miljökomittén. Philip Lund som har varit koordinator för enduro och säkerhetsrådet kommer att lämna enduron och ta över Jennys tjänst men fortsätta sitta som koordinator för säkerhetsrådet. Jonas Nordberg som har varit koordinator för trial och vattensporterna kommer att ta över tjänsten som koordinator för enduro och behålla koordinatorrollen för trial. Detta lämnar rollen som koordinator för vattensporterna tom och det pågår en rekryteringsprocess för denna tjänst!

Jenny Westerin

Vår kära Jenny Westerin som har varit koordinator för miljö och utbildning samt TA-support och RIG-ansvarig ska vidare på andra äventyr!

Hur känns det att lämna Svemo?
Det känns inte som jag lämnar Svemo eftersom jag kommer återgå till att vara ideell i miljökommittén så som jag var innan jag blev anställd. Det känns som om jag nu får det bästa av två världar. Att få arbeta med nya spännande arbetsuppgifter och utmaningar plus få arbeta med Svemo.

Vart tar du vägen nu?
Jag kommer att tillträda som enhetschef i Askersunds kommun och arbeta med äldreomsorg.

Vad kommer du sakna mest med Svemo?
Det jag kommer sakna mest är kontakten med alla härliga ideella människor vi har i vår organisation, och så alla kollegor förstås!

Philip Lund

För att fylla Jennys skor lämnar Philip Lund sin tjänst som koordinator enduro för att bli koordinator miljö och utbildning samt TA-support och RIG-ansvarig, Philip fortsätter dock att vara koordinator för säkerhetsrådet som han tidigare varit.

Varför byter du tjänst?
Att få arbeta med övergripande strategiska frågor är något jag tycker är intressant och spännande, och i denna tjänst får jag möjlighet att göra det i större utsträckning än tidigare.

Hur känns det att lämna tjänsten som enduro koordinator?
Det känns såklart tråkigt att inte fortsätta arbeta med enduro och sektionsledarna på samma sätt som tidigare. Vi har haft ett bra samarbete och det har varit en väldigt rolig och givande roll. Däremot ser jag fram emot att få arbeta med våra sporter och ideella i en ny roll.

Vad har du för förväntningar på den nya tjänsten och vad tror du att du främst kan bidra med?
Jag har en ganska bred idrottsbakgrund, både som aktiv, förtroendevald, arrangör och anställd. Med det tror och hoppas jag kunna bidra till förbundets fortsatta utveckling inom de områden jag har framför mig. Som tidigare elitsatsande idrottare, ser jag dessutom extra mycket fram emot att få vara med i arbetet med RIG.

Jonas Nordberg

Jonas kommer ta över tjänsten som koordinator för Enduro när Philip byter tjänst i augusti. Han kommer att behålla koordinatorrollen för trial men vi har inlett en rekryteringsprocess för en ny koordinator för vattensporterna som Jonas tidigare har koordinerat.

Varför byter du tjänst?
Jag ser alltid fram emot nya utmaningar, och när möjligheten att ta över som endurokoordinator uppstod, kände jag att det var ett naturligt steg att ta. Dessutom är jag personligen engagerad inom sporten, vilket gör att jag är extra motiverad att utforska och utveckla området.

Hur känns det att lämna tjänsten som koordinator för vattensporterna?
Naturligtvis är det något vemodigt att lämna tjänsten som koordinator för vattensporterna. Däremot tror jag på gänget och att den framtida resursen kommer bidra minst lika bra. Jag kommer alltid att hålla ett öga på vattensporterna och fortsätta följa deras utveckling.

Vad har du för förväntningar på den nya tjänsten och vad tror du att du främst kan bidra med?
Med min personliga erfarenhet och engagemang inom sporten ser jag fram emot att kunna bidra med mina kunskaper och insikter för att främja och utveckla endurosporten. Jag tror att jag kan tillföra energi, organisatoriska färdigheter och ett genuint intresse för att främja sporten.

Svemo önskar er alla ett stort lycka till i era nya åtaganden!

Porträttfoton på Jenny, Philip och Jonas