Valdemar Mellgren till Northern Talent Cup 2024!

Valdemar Mellgren tar sikte på internationell framgång i Northern Talent Cup (NTC) 2024, efter att ha blivit utvald av Dorna, organisationen bakom MotoGP och World Superbike.

Den 15-årige föraren från Vallentuna kommer att representera Nordgren Racing i denna spännande satsning som syftar till att hjälpa unga talanger från central- och norra Europa att nå VM-nivå.

Årets NTC samlar 24 lovande förare från 10 olika länder och kommer att fungera som en supportklass till både World Superbike i Assen och MotoGP på Sachsenring, samt inkludera fem helger inom Internationella Tyska Mästerskapet (IDM). Cupen körs på Moto3 enhetsmotorcyklar av fabrikat Honda NSF250 och Valdemar tillsammans med Nordgren Racing ser fram emot en spännande säsong. Redan 2022, vid 13 års ålder, började han tävla med en Moto3 både i SM och utomlands, och vann samma år mästerskapet i MiniGP Junior.

Han blir den enda föraren från Norden i årets NTC och det markerar även en betydande händelse då det är många år sedan en ung svensk förare senast deltog i en hel säsong internationellt inom #RoadToMotoGP.

För Valdemar innebär detta en möjlighet att visa upp sin talang och utvecklas på en internationell scen på vägen mot MotoGP.

Se fullständig deltagarlista samt kalender HÄR.

Valdemar Mellgren