Tävla i supermoto

Två supermotoförare i luften på sina hojar.

Vad innebär det att tävla?

Tävlandet innebär att du under kontrollerade och säkra former får mäta dig med andra likasinnade och söka gränserna för dig själv och din motorcykel. Då detta sker i höga hastigheter, ibland uppemot 200 km/h, innebär det också ett stort ansvar gentemot övriga tävlande. Inte minst, innebär tävlandet också att du får uppleva gemenskapen och träffa likasinnade i depån.

 

Hur går en tävling till?

Ingredienser i en tävling är, i nämnd ordning, en teknisk besiktning av motorcykeln och din personliga skyddsutrustning, förarmöte, träning, kvalheat och finaler. 22 förare startar per heat, uppställda bredvid varandra i flera led, och kör sedan ca 15 varv på en bana bestående av grus och asfalt.

 

Hur börjar jag tävla?

Du blir medlem i en Svemo-ansluten förening och kontaktar en för supermoto godkänd förarutbildare och genomgår en förarutbildning. När du är godkänd tecknar du en tävlingslicens hos Svemo, sedan är det bara att hålla ögonen öppna efter tävlingar och anmäla dig i god tid via systemet Svemo TA.

Hitta förening

 

Anmälan till en tävling – så här funkar det

Logga in på Svemo TA.
Har du ingen profil än så kan du lätt skapa en, se guiden för förare.
Du skapar endast en profil första gången du ska logga in, sedan finns den kvar år efter år. Behöver du hjälp eller är du osäker på om du redan har en profil, hör du av dig till TA-support, så hjälper vi dig att komma igång.
Du väljer även startnummer via Svemo TA, betalar din licens (års- eller tillfälliglicens) och din anmälningsavgift till tävlingar.

 

Ska du resa till tävlingar i Sverige eller Norden? 

Rabattavtal>>

 

Tre förare som representerar Sverige vid Lag-VM i supermoto. I mitten står en förare med shorts och t-shirt och på varsin sida om honom förare på mc med utrustning.

Här finner du information och anmälan till EM och VM

Tävla i EM/VM
En ensam förare gör en vänstersväng med vänster fot i banan

Läs mer om och boka ditt startnummer

Startnummer

Läs mer om Svemos centrala elitsatsning

Elit
Bild på en transponder

Vad är en transponder och vilken ska man använda?

Transponder