Träna i trial

Det första steget du tar om du är intresserad av träna Trial, är att kontakta den klubb vars bana du är intresserad av träna på. Klubben vet ifall banan/området är godkänd för Trial och kan hjälpa dig att komma i gång.

Hitta klubb >>

Förare över 12 år

För förare som tränar på bana krävs en förarlicens. Alla licenser inkluderar ett försäkringsskydd. Från det kalenderår förare fyller 12 år kan en klubblicens lösas som gäller för endast träning på godkända banor av Svemo och klubbtävling i medlemsklubb. För att ta ut en licens krävs ett medlemskap i en Svemoansluten klubb. När du är inskriven i klubbens medlemsregister i IdrottOnline skapas automatiskt en profil i Svemo TA, där du sedan köper din licens. Behöver du hjälp med din profil kan du kontakta koordinatorn på Svemo kansli.

Är du inte medlem i en klubb och vill prova på att köra på en bana finns möjligheten att köpa en Prova-På-licens, som gäller för ett körtillfälle. Kontakta klubben vars bana du vill prova att köra på, för att få reda på träningstider för förare med Prova-På-licens.

Förare t.o.m. 12 år

T.o.m. det kalenderår förare fyller 12 år kan de köra på bana utan licens och har då ett halverat försäkringsskydd via klubbens banlicens. Läs mer här.

För barn som vill börja träna och delta i tävling/uppvisning finns en Guldhjälmsutbildning som barnet och vårdnadshavaren genomgår tillsammans för att ta ut licens. Under verksamhetens utbildningstillfällen har föraren fullt försäkringsskydd. Guldhjälmutbildningen leds av en barnledare i klubben. Mer information om förarutbildning hittar du på sidan för Utbildning.

För Trial finns ett särskilt regelverk.

Licens i annan gren

Har du redan en befintlig licens som gäller för träning och/eller tävling i en annan gren, kan du även träna Trial på denna. Du behöver alltså inte köpa en ny licens som gäller för specifikt Trial.

Licenser

Köp rätt licens för att träna eller tävla i trial. Vilken licens du ska ha beror delvis på din ålder och vilken nivå du kör på.

Licenser – Trial
Bild på en hand med en telefon som visar en Svemo licens på displayen.
En motocrossförare faller framlänges över styret och ner i leran

Försäkring för förare och minder

Försäkring för förare
Skogsparti med trial samt två förare som rekar sina sektioner

Här hittar du alla Svemoanslutna föreningar

Hitta förening
Svemo TA

I TA köper du licens, anmäler dig till tävling, bokar startnummer etc

Svemo TA

Regler finns i våra digitala regelböcker

Regler