Emma-Nellie i fokus

Sidhuvud

På Allt för sjön-mässan i Stockholm är stämningen hög och besökarna strömmar in för att uppleva allt som har med båtliv att göra. Vi har fått chansen att ställa några frågor till en av de mest framgångsrika VM-förarna på mässan. Hon berättar bland annat om sina erfarenheter av aquabike & hur hon förbereder sig inför tävling. 

 

Vilken är den viktigaste lärdomen du har tagit med dig från din karriär inom aquabike, och hur har den påverkat ditt liv utanför tävlingsbanan?

– Det är att sätta upp mål och hur jag ska jobba för att uppnå dem. Och att det finns alltid möjligheter om man vågar ta chanser! Hela min racingkarriär har verkligen format mig som person, så det har verkligen påverkat mitt liv mycket! Jag har egna företag så mycket inom sporten kan appliceras på hur jag jobbar med dem.

 

Det krävs mycket disciplin och fokus för att uppnå framgång inom aquabike. Kan du berätta om en rolig eller bisarr vana eller ritual som du har använt dig av för att hålla dig på rätt spår?

– Ja det är ett hårt jobb! Men det viktigaste för mig är att kunna slå av och på den där känslan av press kring tävlandet. Så ofta tänker jag inte ens på det i vardagen, i alla fall inte på ett jobbigt sätt. Sen på tävlingsdagen så har jag hittat min rutin i att inte vistas för mycket i racemiljön, utan jag slappnar av bäst mellan heaten om jag går ifrån racet mellan mina heat. Så ofta så kommer jag ner och ska börja göra mig iordning för racet, så är 90% av alla mina konkurrenter redan ombytta och i full gång med uppvärmning och att mentalt tagga igång inför racet, medans jag har väldigt kort startsträcka för det. Så alla runtomkring mig blir stressade för att jag inte verkar redo, medans jag vantrivs i en situation där jag behöver vänta en lång stund innan det är dags! Men vips så är jag ready to go och har inte slösat med varken energi eller fokus!

 

Efter att ha deltagit i många internationella tävlingar, finns det någon plats eller stad som sticker ut som en favorit för dig? Vad var det som gjorde det minnesvärt?

– Min nya favorit är Ibiza, där var jag och tävlade första gången förra året. Otroligt vacker ö, och det fanns allt man behövde! Alla ställen vi varit på har sin charm, det alltid trevligt där vi återkommit många gånger så man känner sig ”hemma” med hur allt funkar. Som Lake Havasu City, Arizona där jag varit över 10 gånger. Eller Olbia som ligger på Sardinien, Italien! Men det viktigaste är sällskapet man har på och kring tävlingarna! Har man kul med alla vänner så blir det en bra tävling oavsett resultatet!

Tack Emma-Nellie!

Fler ekipage i montern