En första dag på Allt för sjön!

Båtmässan i Stockholm har öppnat och visat att våren är på väg. Det är en underbar känsla som spred sig till mässan och dess besökare denna första dag. Solen sken ute och inne steg lusten och glädjen.

En vardag som denna är det många bekanta ansikten med mer eller mindre gedigen båthistoria med sig. Det är viktigt att vårda och behålla sina befintliga kunder/utövare. Ett tema i Svemo-montern är ändå att ”Det är lätt att börja med Båtracing”. Ny ungdomsklass, en Entypsklass, Classic offshore samt Hyr en racerbåt visar på enkla vägar till båtracing.

I Svemo-montern fanns en mix av nytt och gammalt. Det nya står GT 10 för, den nya internationella ungdomsklassen som knackat på dörren till Sverige. För två år sedan kördes det i Smedjebacken, men först nu finns båtar ett erbjudas i Sverige. Åke Österberg har varit i Danmark och hämtat en ny båt från Danmark, medan klassens förste klasscoach Micke Hedberg har hämtat en från Finland. Den förstnämnda finns i Svemo-montern medan den andra finns i Poker Run montern i A-hallen. Smedjebacken satsar hårt på klassen. Vi hoppas på framgång och god spridning.

Vi hoppas och tror också på mycket folk och stort intresse för båtracingen på mässan – och därefter!