Förare uttagna till Motocross des Nations

Förbundskapten Jonas Wing och förbundscoach Filip Thuresson har tagit ut följande förare att representera Team Sweden vid Motocross des Nations i Erneé, Frankrike den 7-8 oktober.

Filip Bengtsson i klassen MX2
Alvin Östlund i klassen MXGP
Isak Gifting i klassen MXOPEN

Det känns väldigt positivt och spännande med dessa tre förare till Ernee. Dom är alla i riktigt fin form och har visat sin höga kapacitet under året. Filip och Isak kommer att åka med annan maskinstorlek än normalt denna helg och jag tror att det kan tillföra extra energi och tändvätska till hela laget. Förberedelserna är i full gång och vi gör allt för att skapa oss dom bästa förutsättningarna att prestera på topp. 

– Förbundskapten Jonas Wing

Filip Bengtsson (Vimmerby MS, KTM, 32 år, Vimmerby)
Filip har representerat Sverige i Lag-VM vid 8 tillfällen tidigare, första gången 2010 och senast 2019. Filip har de senaste åren kört nationellt och leder SM i MX2-klassen.

Alvin Östlund (Woxnadalens MK, Honda, 26 år, Hallstahammar)
Alvin har representerat Sverige vid Lag-VM 7 tillfällen tidigare och gjorde sin debut i Lag VM 2015 i Erneé. Han tävlar i VM MXGP och har gjort en bra säsong med en 10:e placering som bäst i år. Alvin har de senaste åren kört VM för olika team och har mycket rutin.

Isak Gifting (SMK Dala Falun, GAS GAS, 23 år, Grycksbo)
Isak gjorde sitt första Lag VM 2021 i Italien, och var i toppen i MX2 klassen (deltog ej 2022 p.g.a. knäskada). Isak tillhör förarna 5-10 i årets MX2 VM. Isak tävlar för ett Franskt team i årets VM och känner sig redo delta i MX1 med bra uppbackning av GAS GAS och teamet.F

Foto: FIM /Nuno Laranjeira

2018 -Motocross of Nations - Redbud, USA - 6/7 October