Nu är det klart vilka som kommer att leda våra landslag i speedway 2023. Vi har även utökad med en utvecklare som kommer att jobba bredare i vår sport.

Seniorlandslaget kommer under 2023 att ledas av Morgan Andersson. Morgan brinner för sporten och bidrar till en trygghet för våra förare som tävlar i de internationella tävlingarna.

Den stora utmaningen för seniorlandslaget 2023 blir Lag VM, som denna säsong körs som den ”klassiska” tävlingsformen med 5 förare i varje lag.

Alexander Edberg fortsätter som förbundskapten för juniorlandslaget (U19, U21 och U23). Hans engagemang för våra juniorer är av ett stort värde och med sin erfarenhet från banan så bidrar han mycket för att stötta våra juniorer i sin framfart för att utvecklas och göra bra resultat på den internationella arenan.

Rickard Jansson fortsätter att leda våra ungdomar (85cc och 250cc), tillsammans med Magnus Sandberg. Rickard tar ett större ansvar för 85cc och Magnus stöttar i första hand förarna på 250cc. Dessa två brinner för våra ungdomar och gör ett stort jobb för att hjälpa förarna på vägen uppåt.

Linus Sundström får en annan roll och kommer i första hand inte vara med kring landslagen. Han ska jobba med utveckling av alla ungdomar som kör 250cc och våra juniorer. Linus kommer att anordna flera träningar under säsongen tillsammans med klubbarna runt om i landet. Vi hoppas att detta koncept kan leda till att fler förare känner sig trygga i sin utveckling och får bra träning på vägen för att utvecklas och etablera sig inom sporten.
Detta är ett nytt projekt som jag hoppas mycket på och tror det ska uppskattas bland förarna som vill vara med på tåget, säger Sportansvarig på Svemo Track Racing Mikael Karlsson.