Hjälp till att städa och få pengar till din förening!

8,2 miljoner kronor! Det fick de föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2022 dela på. Det är nytt rekord! 23 966 idrottsungdomar och ledare var med och plockade skräp under året, också det nytt rekord. Nu tas nya tag inför städsäsongen 2023. Vill ni vara med?  

Svemo är stolt medlem i Städa Sverige – idrottens miljöorganisation, en organisation som jobbar för ett skräpfritt Sverige och glada idrottsungdomar.

Grängesbergs Motorsällskaps crosskolan var med i projektet Städa Grängesberg den 16 maj 2022. 15 aktiva och tre ledare deltog och tillsammans fyllde de fem stora gula säckar med skräp. ”Mest papper, plastbitar och trasiga PET-flaskor. En halv spade och en backspegel till en grävare.” var sådant de plockade från den lokala miljön.

”Vi använde pengarna till att åka iväg med barnen i crosskolan på en heldagsaktivitet på Boda Borg i slutet på säsongen.” berättar de!

Skräp som slängs där det inte hör hemma är ett stort miljöproblem och ett hot mot både djur och natur. Idrottsungdomar kan genom att medverka i Städa Sveriges projekt göra en insats mot det miljöförstörande skräpet, samtidigt som man tjänar pengar till sin förening eller sitt lag.

Vill er förening vara med 2023?

Vill er förening ha chans att vara med och Städa Sverige 2023 och därigenom få ett ekonomiskt tillskott till att uppfylla era drömmar? Gå in redan i dag och anmäl ert intresse på Städa Sveriges hemsida:

För föreningar med ett ICA-samarbete finns också projektet Klara, färdiga, städa! som man kan anmäla sig till specifikt:

Mer information
Läs mer om Städa Sverige – idrottens miljöorganisation på www.stadasverige.se.