Lag-VM supermoto 2023

För att vara med i Lag-VM ska man ha visat tidigare bra resultat i SM och gärna i internationella tävlingar, man ska ha en viss rutin med tävlingar utanför Sverige. Det är även viktigt att man är i bra fysisk form, har två snabba motorcyklar som står sig mot världseliten. Dessutom behöver man ha en mekaniker som man är van att jobba med och de resurser som krävs för att kunna ställa upp i VM tävlingar.

Initialt valde Lagkapten tillsammans med Svemo ut förarna Hampus Gustafsson, Thomas Gillisson, Kevin Röttger med Fredrik Eriksson som reservförare. Efter komplikationer med FIM då förare måste ha ett pass för den nationen som man ska representera kunde tyvärr inte Kevin Röttger köra för Sverige i år. Laget bestod då av förarna Hampus Gustafsson, Thomas Gillisson, Fredrik Eriksson utan någon reserv. Då Fredrik Eriksson skadade sig under tävlingen i Hässlö, Västerås, kom vi fram till beslutet att ställa in årets Lag-VM på grund av omständigheterna som rådde just då eftersom anmälan var på väg att gå ut.

Vi fick då förslaget att fråga Kevin Fagré som har haft fina resultat i EM och tidigare Lag-VM om han kunde tänka sig att ställa upp någon vecka innan anmälan stängdes. Kevin kontaktades, han var tveksam att ställa upp av olika skäl. Kevin Fagré och Thomas Gillisson möttes på Tuvängen för att se om han hade farten som behövdes för att kunna köra Lag-VM och det visade sig att han var i princip lika snabb som han var när han la av.

Diskussioner fördes med lagkapten, förare och Svemo för att se om det var en tänkbar lösning för att kunna köra Supermoto des Nations 2022 under omständigheterna. Vi tog ett gemensamt beslut att köra på denna laguppställning i år och försöka få en större bredd med snabba förare som reserver till kommande år. Under rådande läge känner alla parter att vi har ett starkt lag och ser gärna att fler förare hör av sig inför kommande Lag-VM.

Till nästa Lag -VM ska vi ta fram tydliga riktlinjer om hur uttagning ska gå till och vad som gäller för deltagande, detta ska presenteras på hemsidan så att alla förare kan ta del av informationen och kunna anmäla sitt intresse till lagkaptenen inför uttagning av laget 2023.

Foto: Deseo Media

 

2022-07-06

Fredrik Hansson – Grenchef Svemo

Peter Mackhé – Lagkapten Supermoto des Nations

Tre förare som representerar Sverige vid Lag-VM i supermoto. I mitten står en förare med shorts och t-shirt och på varsin sida om honom förare på mc med utrustning.