Minnesstund för Lennart Olander

MCHK rapporterade på julafton om Lennart Olanders bortgång. Den 10:e februari kommer det att hållas en minnesstund för Lennart. Platsen är Östuna bygdegård och tiden är kl. 14:00. O.S.A till Laila Olander på 073-8472081 senast den 4:e februari.

Lennart Olander byggde upp Classic Roadracing verksamheten i Sverige och Norden sedan 1980-talet. Han har sett till att Classic Roadracing och MCHK­-Racing blivit medlemmar i Svemo och öppnat vägen för svenska Classic Roadracing förare att delta internationellt och att tävla utomlands i tävlingar som är sanktionerade av FIM-anslutna förbund. Lennart var med i MCHK-Racing under 25 år och agerade både ordförande, vice ordförande och ledamot under sin tid i MCHK-Racing. På internationell nivå hade Lennart uppdrag som UEM supervisor (numera FIM Europe) mellan 1997 och 2002. Sedan 2007 var han med som jury delegat på flesta nordiska Classic Roadracing tävlingar. Lennart tilldelades 2001 Svemo förtjänstmedalj i brons, 2006 i silver och 2015 i guld.

2020 fick Lennart Sveriges Motorfederations Kungliga Medalj för sitt gedigna engagemang. Kungliga Medaljen är instiftad för att utdelas till person som under en lång följd av år nedlagt ett hängivet, förtjänstfullt samt framgångsrikt arbete för motorsportens främjande och därmed gjort sig förtjänt av federationens stora tacksamhet och erkänsla.

Svemos tankar går till närmast anhöriga.