Portugal redo för säsongens avslutning F2

Sidhuvud

Den här helgen avslutas F2 UIM World Championship i den portugisiska byn Vila Vehla de Ródão när flottan av 15 tävlande är redo för säsongens sista strid.

Under hela säsongen har 22 tävlande kämpat för att bli 2023 års UIM F2-världsmästare, men bara en kunde krönas som segrare! Det var Team Abu Dhabi’s nummer 35 Rashed Al Qemzi som förra helgen i den näst sista rundan säkrade mästerskapstiteln med ett evenemang kvar att köra!

En intensiv strid kommer att utspela sig den här helgen när de återstående 14 tävlande gör upp om Silver- och Brons-världsmästerskapsmedaljerna och kommer att försöka ta hem titeln som vinnare av Grand Prix of Vila Vehla De Ródão.

Litauens Edgaras Riabko och nykomlingen F2-föraren Estlands Stefan Arand ligger för närvarande på 2:a och 3:e plats i mästerskapet med lika många poäng, där Edgaras just tar ledningen med segern i Grand Prix i Peso Da Regua förra helgen. Kampen om silver- och bronsmedaljerna kommer att vara intensiv med båda förarna som kämpar om en medaljplacering.

Giacomo Sacchi ligger på 4:e plats och är fortfarande med i medaljstriden tillsammans med Storbritanniens Colin Jelf som för närvarande är på 5:e plats och kommer att sträva efter en stark avslutning för att avsluta mästerskapet på topp.

Abu Dhabis Mansoor Al Mansoori, Storbritanniens Mette Bjerknes och Sveriges Johan Österberg kan alla sluta på en medaljplacering och kommer att kämpa hårt för att försöka lämna med en UIM-medalj och en Grand Prix-podiumplacering.

Mästerskapet har varit en hårt omstridd kampanj hela säsongen med starka prestationer och strider genom hela flottan.

Detta är den fjärde året som mästerskapet har hållits i byn Vila Vehla De Ródão och är den perfekta platsen för en fenomenal final till mästerskapet.

Presidenten för Portugals Motorbåtfederation, Paulo Ferreira, välkomnar UIM-mästerskapet tillbaka till Vila Vehla De Ródão: ”Vi ser fram emot att välkomna UIM F2 World Championship tillbaka till Vila Vehla De Ródão för finalen av säsongen 2023. Evenemanget är nu inne på sitt fjärde år i Vila Vehla De Ródão och blir allt mer populärt bland de lokala invånarna och företagen.”

Han fortsatte: ”Striden om Vila Vehla De Ródão Grand Prix förväntas vara en intensiv strid på vattnet, och vi ser fram emot att se handlingen utvecklas på denna vackra tävlingsplats.”

På vattnet kommer strider att utspela sig genom fri träning och kval på lördag innan den sista Grand Prix-racet för säsongen börjar klockan 15.45 på söndag eftermiddag.

Svemo önskar Mathilda Wiberg och Johan Österberg ett stort lycka till!