Sverige tar sitt 3:e raka Vm-guld

Martin Haarahiltunen kämpade och tog sitt 3:e VM-Guld i Isracing

Vid en träning i början av december krokade de 2 lagkamraterna Martin Haraahiltunen och Niclas Svensson ihop, detta resulterade i en bruten armbåge och en spricka i bäckenet för Martin. Det blev operation av armbågen medan bäckenet skulle självläka.

Martin blir borta minst 2 månader….

Så säsongens första tävling för Martin blir VM-final 1 som kördes i Inzell den 23 mars, där blev det en andra plats. Redan dagen efter körs Final 2 även den i Inzell och åter igen blev det en 2:a plats och det räckte för att han skulle kliva högst upp i sammanställningen.

Final 3 & 4 kördes nu i helgen i Nederländska Hereenveen, i Final 3 tog Martin hem segern efter att ha tagit sig till Finalheatet i sista heatet i grundomgången.

Final 4 började bra, men i heat 2 föll han och blev utesluten, sedan började kampen. Han tog sig återigen till finalheatet i sitt sista heat i grundomgången, tyvärr blev det där en krasch och Martin blir utesluten. Men det spelar ingen roll då han åter igen blir Världsmästare i Isracing och genom att ta sitt tredje raka VM-Guld är han historisk

I den sista deltävlingen hade vi 2 svenskar på pallen, Stefan Svensson som vinner sin sista VM tävling efter 40 år i världstoppen. Jimmy Olsén kör till sig ett silver och Jimmy Hörnell 8:a och Filip Jäger 15:e.

Slutställningen i VM 2024 hittar ni här: Resultat 2024

Foto: Roffe Lundstedt
Foto: Roffe Lundstedt