Vad är Flat Track?

Sidhuvud

Motorcyklar i Flat Track är av olika fabrikat på ramar och motorer, främst förknippar sporten med 750 Harley twins. Utveckling av 4 takts motocross motorcyklar har gjort att dom lämpar sig bra med ett par justeringar, tex sänkning, styvare stötdämpning och dom traditionella breda däcken.

För att tävla i Flat Track krävs kunskaper om regler, signaler på banan och körteknik, dock krävs det ingen uppkörning innan föraren ansöker om sin licens.

De licenser som finns är senior- och klubblicens. I licensen finns ett grundförsäkringsskydd. Mer information hittar du under Licens.

Säkerhet kommer alltid först i våra motorcykelsporter
I Sverige kör vi Flat Track på banor som är specialbyggda för Speedway. Som förbund arbetar Svemo aktivt med att hålla hög säkerhetsnivå på banorna.

Förarens personliga utrustning med overall, handskar, stövlar, ryggskydd och hjälm är förarens bästa skydd vid en olycka. Alla delar i den personliga utrustningen ska därför vara utformad för racing, ha hög kvalité och uppfylla gällande säkerhetskrav.

Motorcykeln besiktigas inför en tävling ur både säkerhetsperspektiv och sportsligt perspektiv.

Enkelheten och tillgången till maskinerna har inneburit att den här nya folksporten har växt stort under de senaste åren!

Sporten främjar utveckling av säkerhet samtidigt som miljömedvetenheten är hög, i enhetlighet med förbundets miljöarbete.

 

Så bygger du din Flat Track

Ladda ner pdf för att få tips på hur du bygger din hoj


Vi finns även på Facebook & Instagram som Svemo Track Racing

Vi ses på banorna!

 

Regler finns i våra digitala regelböcker

Regler
Bild på en hand med en telefon som visar en Svemo licens på displayen.

Se vilka licenser det finns i flat track och krav på förutsättningar

Licenser
En motocrossförare faller framlänges över styret och ner i leran

Försäkring för förare

Försäkringsinformation

Välkommen in i gemenskapen!

Träna