Offshore i Sverige

TävlingskalenderResultat

82 licensierade förare

42 licensierade navigatörer

Mer än bara en sport

Svenska motorsportförbundet · Svenska motorsportförbundet ·

Senaste nytt

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare
20 juni 2024
Aquabike, Backe, Dragracing, Enduro, Flat Track, Isbana, Isracing, Long Track, Minimoto, Motocross, Offshore, Roadracing, Rundbana, Snöskoter, Speedway, Supermoto, Svävare, Trial
1 maj 2024
Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare
18 april 2024
Offshore
12 april 2024

Börja köra offshore

Målsättningen är att alla skall kunna ha kul och att man bjuder på sig själv. Vänner för livet får man på köpet. Det första steget du tar om du är intresserad av träna offshore, är att kontakta den förening vars bana du är intresserad av träna på.

Träna i Offshore
Bild på en hand med en telefon som visar en Svemo licens på displayen.

Se vilka licenser det finns i offshore

Licenser

Det här behöver du för att tävla i offshore

Tävla i offshore

Se vilka utbildningar det finns inom offshore

Utbildning

Vanliga frågor och svar

Här presenterar vi de vanligaste frågor som dyker upp hos oss. Hittar du inte din fråga här så kan du kontakta oss eller kika vidare i vårt stora bibliotek av frågor.

Ta mig till alla frågor och svarKontakta oss på Svemo

Inne i din TA-profil klicka på din licens och sedan "byt licens". Sedan väljer du vilken licens du vill uppgradera till och mellanskillnaden finns sedan i din varukorg att betala.
Licens

Du köper ProvaPå-licens via länken nedan. När du har betalat licensen får du en giltig licens i webbversion och till din e-post. Licensen ska visas upp vid prova-på-aktivitet. Licensen gäller för förare från det kalenderår de fyller 13 år och innehar ett svenskt personnummer. Licensen är giltig det datum som står på licensen samt under banans öppettider. Det går också bra att förbeställa licensen. Tänk på att ange rätt tidpunkt då du har tänkt använda licensen på godkänd bana. Kontrollera alltid med klubben du avser besöka för att prova-på-aktiviteten ska vara genomförbar vid önskad tid.
LicensNy i en sportgren

Du köper din licens i vårt tävlingsadministrativa system som heter Svemo TA, så först måste du skapa dig ett konto där. Gå in under sidan Licenser under den sportgren som du vill köpa en licens inom. Där hittar du mer information om licenser och vad de kostar.

Grundförutsättningar för att lösa en licens:

Helårs-/Tillfälliglicens

För att delta i träning eller tävling i en Svemo-ansluten klubb och ha ett försäkringsskydd ska du som förare lösa licens. Du kan välja mellan att lösa en helårslicens för träning/tävling eller en tillfällig licens för en enstaka tävling.  

För att kunna lösa licens gäller vissa grundförutsättningar:

•Du som förare måste skapa en profil i Svemo TA, en profil som sedan följer med dig år efter år •Du som förare ska vara medlem i en Svemo-ansluten klubb och betala din medlemsavgift till klubben •Din klubb måste lägga in dig som medlem i klubbens medlemsregister i IdrottOnline •Du ska vara svensk medborgare och inskriven i Nordisk försäkringskassa eller utländsk medborgare permanent bosatt och folkbokförd i Sverige samt inneha fullständigt svenskt personnummer •Du som förare måste klara av de uppkörningskrav som krävs för vissa av licenserna Du väljer licenser och betalar i din profil i Svemo TA>>   OBS! Tillfällig licens gäller enbart på tävlingar i Sverige. Du inte kan delta i SM-tävlingar på tillfällig licens.

Licens med uppkörningskrav

För de licenser som har uppkörningskrav måste du gjort en licensuppkörning och fyllt i en licensansökan som en godkänd examinator sedan skrivit under. Ansökan ska sedan skickas till Svemo för registering i din profil i Svemo TA. Därefter kan du som förare köpa din licens via Svemo TA.

Hälsodeklaration

Förare som under kalenderåret fyller 65 år, kan inte köpa tävlingslicens i Svemo TA utan att fylla i en hälsodeklaration. Svarar föraren ja på någon fråga i hälsodeklarationen (det vill säga om det finns en sjukdomsbild) så kommer kravet att besöka läkare och skicka in läkarintyg till Svemo (blankett framtagen av Svemo ska användas). För klubblicenser och baslicenser finns inget krav på läkarintyg. Hälsodeklarationen fylls i via Svemo TA när du ska köpa din licens.
  • Ett läkarintyg är gilltigt i fem år. Efter fem år behöver du ett nytt läkarintyg om du vill förnya din licens.
  • Förare som inte har någon sjukdomsbild, ska fylla i hälsodeklaration varje år från kalenderåret föraren fyller 65 år.
Osanningsenligt intygande kan anmälas för bestraffning till Svemo Disciplinnämnd Blankett för läkarintyg>>
LicensNy i en sportgren

Ja, alla måste ha en Svemo-licens för att allt inom vårt gemensamma försäkringssystem ska hänga ihop. En eventuellt privat försäkring räcker inte. ProvaPå-licens, Arrangemangslicens, Klubblicens eller mer avancerad licens ska användas. Det viktiga för oss är att man vid eventuell olycka kan säkerställa att den skadade hade licens (och därmed var försäkrad), samt var och när skadan inträffade. Det fungerar inte att använda sin privata försäkring istället för en Svemo-licens. Det fungerar inte heller att använda licens utfärdad av något annat förbund eller organisation som inte är anslutet till FIM eller UIM.
FörsäkringLicensTävling & träning

Den som kör utan licens kan vara helt oförsäkrad och bryter samtidigt mot våra regler. Kör han/hon på någon annan förare (med Svemo-licens), funktionär eller publik så gäller den påkördes licens/försäkring. Om föreningen tillåter förare att köra på banan utan licens och en olycka inträffar med en annan olicensierad förare så har vi ett osäkert läge vad gäller vem som ska räknas som ”ansvarig” för det inträffade, särskilt om en eller båda helt saknar försäkring. Är det inom föreningens ordinarie tränings- och tävlingsverksamhet så bör alla föreningar tydligt informera den som ger sig ut på banan att denne ska ha en Svemo-licens. Om enskilda förare ger sig ut på banan och kör på tider då föreningen inte har öppet för verksamhet så gäller inga av Svemos försäkringsskydd.
Försäkring

Kontaktpersoner - Offshore

Pernilla Ingvarsson

Utbildningsansvarig, Vattensporter

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare

Mari Stensson

Sammankallande vattensportsektionen

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare

Mats Örtendahl

Vattensportsektionen

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare

Emma Wilhelmsson-Grubb

Vattensportsektionen

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare

Per Benson

Klasscoach Classic Offshore

Offshore

Thomas Billman

Klasscoach 3A

Offshore

Rasmus Hamrén

Klasscoach 3B

Offshore

William Söderlind

Klasscoach 3X

Offshore

Mikael Bengtsson

Klasscoach 3C

Offshore

Christian Melin

Klasscoach V150 & W150

Offshore

Jonas Gustafson

Klasscoach Thundercat

Offshore

Gustaf Thulin

Klasscoach K

Offshore

Sven Johansson

Klasscoach V24

Offshore

Christer Lindberg

Klasscoach UL

Offshore

Gustaf Thulin

Vattensportsektionen

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare

Pernilla Ingvarsson

Vattensportsektionen

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare

Anders Arneklint

Klasscoach 3J

Offshore

Jonas Gustafson

Ordförande Svemo styrelse. Fokus: Internationellt, RF

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare

Kari Fredheim

Vattensportsektionen

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare

Johan Johansson

Vattensportsektionen

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare

Luna Johansson

Aquabike, Offshore, Rundbana, Svävare